Sivut

lauantai 15. toukokuuta 2021

Top 5 Disney-pahikset

Mietiskelin ensin Tier-listan tekemistä disney-pahiksista, mutta niitä pahiksia on lopulta niin paljon etten oikein osaisi listailla joka ikistä järjestykseen. Muutenkin tämä Top 5 tuntuu jotenkin ytimekkäämmältä, sillä siinä on aikalailla ne isoimmat suosikki-pahikseni disneyltä. Mitkäs pahikset siispäs ovat mielestäni ne parhaimmat...

5. TOHTORI FACILIER


Tohtori Facilierista kiehtovan tekee hänen manipuloiva luonne sekä voodootaiat. Hän saattoi myös siksi ratsastaa suosikkieni joukkoon, koska rakastan hänen esittämää lauluaan Friends on the other sidea kovasti! Kohtaus, jossa Facilier huijaa Naveenia muuttamalla tämän sammakoksi, on hyvin synkkä ja pelottava! Aina kun tämä varjomies astuu ruudulle, onnistuu hän säväyttämään minua karismaattisuudellaan ja synkkyydellään.

4. KAPTEENI KOUKKU


Kapteeni Koukku on aina ollut mielestäni parhaimpia pahiksia! Hän on niin hauska, mutta osaa silti tarpeen tullen olla myös synkkä ja kiero. Etenkin mieleeni on jäänyt repliikki, jonka hän lausuu Simolle ennen kuin he aikovat huijata Helinä-keijua: "Mustasukkaista naista on helppo jymäyttää." Hauskuus tulee Koukussa tietenkin helpoiten esille tämän pelätessä Krokotiilia, ja hänen raivokohtaukset ovat myös erittäin viihdyttäviä. Nostalgia varmasti vaikuttanee jonkin verran pitämisestäni Koukkuun, sillä Peter Pan on yksi lapsuuden suosikkielokuvistani.

3. HADES


Miksi tämä tuonelan johtaja kuuluu suosikkeihini? Simply, because Hades rules! Hadeksessa olen aina pitänyt siitä, että hän onnistuu olemaan sekä synkkä että komediallinen hahmo koko leffan ajan. Lisäksi pidän hänen monista lauseistaan, kuten vastauksesta Megille tämän ihaillessa Herkulesta: "He's a guy." Hadeksen raivokohtaukset ovat myös huvittavia, koska hän pyrkii aina mahdollisimman nopeasti rauhoittumaan: "I'm fine, I'm cool, I'm fine." Eli siis ehdottomasti yksiä hauskimpia ja ikimuistoisimpia pahiksia tämä heppu kyllä on.

2. URSULA


Ursula on aina kuulunut suosikkipahiksiini. Jotenkin hänen taktiikkansa manipuloida Arielia on niin tehokasta, ja ottaen huomioon ettei hän sopimusta tehdessään valehtele tyttöselle, on jotenkin ihailtavaa (en nyt siis tietenkään puolustele tätä merinoitaa...). Ursulalla on myös joitakin mahtavia lausahduksia, kuten: "And don't underestimate the importance of a body language!" Poor unfortunate souls on myös aivan mahtava pahislaulu, josta merinoita saanee minulta lisäpisteitä. Olen myös huomannut, että Ursula on luultavasti ainoa pahis, joka osoittaa arvostavansa kätyreitään. Useimmiten kätyrit ovat kuin roskaa pahiksille, ja kyseinen piirre tuo Ursulaan ehkä pienen pisaran verran inhimillisyyttä, vaikka muuten täynnä pahuutta hän onkin.

1. FROLLO


Ursula ja Frollo kamppailivat ykkössijasta, mutta lopulta tämä tuomari vei voiton. Frollo on vain jotenkin niin realistinen, ja ehkäpä se piirre hänen pahuudessaan säväyttää eri tavalla kuin muissa pahiksissa (vaikka en siis tietenkään voi sanoa pitäväni hänestä). Lisäksi Frollolla on ihan ilmiselviä heikkouksia, jotka hän myös itse tiedostaa laulaessaan mahtavaa Hellfire-laulua. Hän on myös siinä mielessä hyvin erilainen pahis tai disney-hahmo ylipäätään, että hän tuo seksuaalista himoa esille saadessaan pakkomielteen Esmeraldasta. Onkin mielenkiintoista, että disneyllä oli aikoinaan oikeasti pokkaa mennä näin pitkälle tämän hahmon kohdalla! Pahuudestaan huolimatta Frollosta löytyy myös jonkin verran inhimillisyyttä, sillä aloituskohtauksessa hän pelkää joutuvansa helvettiin jollei kasvata Quasimodoa omanaan.

Mitkä ovat teidän suosikkipahikset disneyltä?



Kuvat: www.animationscreencaps.com 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti