maanantai 1. tammikuuta 2024

Mistä blogini sai alkunsa + minuun ison vaikutuksen tehneet elokuvat

Huomasin, että pian siitä on jo 4 vuotta kun perustin blogini! Muistan, kuinka epävarma ja toisaalta samaan aikaan innostunut fiilis minulla silloin oli. Mistä sitten idea tähän blogiin oikein sai alkunsa? 

Muistan, että selailin jo ehkä parisen vuotta ennen blogini perustamista muutamia leffablogeja. Mielestäni oli mielenkiintoista lukea eri mielipiteitä ja näkökulmia elokuvista. Oli hauskaa myös lukea Disney-aiheisia blogeja, kun itsekin olen Disney-klassikoista aina pitänyt. En kuitenkaan ainakaan tuolloin sattunut löytämään yhtäkään ainutta Studio Ghibli -aiheista blogia. Mielestäni olisi ollut kiva lukea myös niistä. Muita animeaiheisia blogeja kyllä löytyi. Tuosta oikeastaan ideani sitten syntyikin: halusin ensisijaisesti kirjoittaa Studio Ghiblin elokuvista (arvosteluja, top-listoja yms). Alkuun ajatus tuntui hupsulta, koska epäilin kykyjäni. Kun lopulta olin idean suhteen ihan tosissani, niin siitä se sitten vain lähti! 


Aluksi olin suorastaan aivan koukussa kirjoittamiseen, ja nyt jälkeenpäin jopa ihmettelen vuoden 2020 nopeaa postaustahtiani! Kieltämättä kirjoitustahtini on aina seuraavana vuonna hidastunut, mutta blogini lopettaminen ei ole ainakaan vielä käynyt missään vaiheessa mielessäni. Kirjoitan aina silloin, kun siltä tuntuu ja on aikaa. Ja jos uusia ideoita keksin.

Tuntuu, että siitä lähtien kun perustin blogini, niin myös leffamakuni on koko ajan muuttunut hieman laajemmaksi. Monenlaisia hyviä elokuvia on kyllä tullut katsottua! Yhä animaatiot, etenkin monet animeleffat, ovat lähellä sydäntäni. Se oli kyllä aivan kuin olisi löytänyt uuden maailman, kun tutustuin Ghiblin leffoihin.

Mitkä sitten ovat tällä hetkellä suosikkielokuviani taikka parhaimpia näkemiäni elokuvia? Jos animaatioita ei lasketa mukaan, niin sanoisin, että seuraavat teokset ovat tehneet minuun ison vaikutuksen:

- Rakkautta ennen aamua & Rakkautta ennen auringonlaskua. Ehkäpä parhaimpia romanttisia leffoja, mitä olen nähnyt, ja ne ovat vain muuttuneet paremmiksi uusintakatselulla.
- Piukat paikat. Tämä nyt on ihan ehdoton klassikko! Olen rakastanut tätä hauskaa komedialeffaa teini-ikäisestä asti.
- American Beauty. Tämä tuntui teini-ikäisenä vain oudolta, mutta uusintakatselulla hiffasin leffan paremmin ja pidän siitä oikein paljon.
- Rita Hayworth - avain pakoon. Siis tämä oli aivan mieletöntä koettavaa! En yhtään ihmettele sen saamia kehuja, on kyllä ihan ansainnut ne.
- Vihreä maili. Kuten edellinen elokuva, tämäkin perustuu Stephen Kingin romaaniin ja on todella kehuttu teos. Pitkä kesto ei aluksi houkutellut ja siirsin leffan katsomista aina myöhemmälle. Ei voi muuta sanoa, kuin että hölmö olin! Tämä on nimittäin aivan upea mestariteos! Harvinaista, että kolmen tunnin kesto ei tosiaankaan tuntunut missään vaiheessa.
- La La Land. Kuten esimerkiksi American Beautyn kohdalla, myöskään La La Land ei ensisilmäyksellä vakuuttanut minua. Mutta katsottuani sen hiljattain uudelleen, muuttuikin mielipide paljon. Kyseessä on erittäin kaunis vaikkakin katkeransuloinen elokuva! Kehuja ansaitsee myös hienot musiikit, joita tulee kyllä välillä kuunneltua.
- Hereditary - Pahan perintö. Tämä on toistaiseksi minuun isoimman vaikutuksen tehnyt kauhuelokuva! 
- Kala nimeltä Wanda. Aina niin hauska! Ehdottomasti yksi suosikkikomedialeffoistani.
Gladiator. Onhan tämä nyt erittäin viihdyttävä teos! Pitäisikin katsoa se jossain vaiheessa uudelleen.


Nuo 10 elokuvaa tulivat minulla ensimmäisenä mieleen, kun mietin ihmisnäyteltyjä elokuvia, jotka ovat tehneet minuun isoimman vaikutuksen. Muutaman leffan voisi vielä tähän kuitenkin mainita: Kuudes aisti, The Handmaiden, Poikani Kevin, Yön ritari, Rosemaryn painajainenKummisetä, Mustan helmen kirous,... Ja onhan noita nyt tietysti vielä enemmänkin, ja toivottavasti lisää mahtavia elokuvia tulee tulevaisuudessakin katsottua läpi!  

Animaatiopuolelta myös tietysti monta suosikkia löytyy. Niitä en kuitenkaan nyt tässä halunnut mainita, sillä olen tehnyt niistä jo top-listoja. Tällä kertaa halusin nostaa esiin elokuvia, joista en juurikaan ole blogissani aiemmin kirjoittanut.

Ei muuta kuin että oikein hyvää Uutta Vuotta 2024 kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti