tiistai 26. maaliskuuta 2024

Arvostelu: A Sign of Affection ~ Yubisaki to Renren (2024)

 A SIGN OF AFFECTIONA Sign of Affection -niminen anime herätti heti mielenkiintoni, kun luin sen kuvausta! Sarja löytyy Crunchyrollista, josta olenkin hiljattain innostunut. Sieltä on tullut katsottua tämän lisäksi Fruits Basketin kaikki kolme kautta, ja kyseinen anime teki minuun kyllä vaikutuksen! Pientä arvostelua olen Fruits Basketista kirjoittanut instagram-tililläni, linkki siihen löytyy oikealta selaamalla hieman alaspäin. Olenkin viime aikoina ollut aktiivisempi sielläpäin kuin blogissani. Mutta sitten takaisin animen pariin, josta haluan kirjoittaa muutaman sanasen.


Pääosassa nähdään nuori nainen nimeltä Yuki, joka on tavallinen opiskelija muiden joukossa kuuroudestaan huolimatta. Eräänä päivänä hän tapaa junassa nuoren miehen nimeltä Itsuomi, joka auttaa häntä hieman hankalassa tilanteessa. Molempien mielenkiinto toisesta herää samantien. Itsuomi haluaa tietää, minkälaisena Yuki kokee ja näkee maailman. Yukille taas avautuu aivan uusi maailma Itsuomin kautta, sillä tämä matkustelee paljon ulkomailla ja osaa kieliä. Tutustessaan toisiinsa, alkaa hahmojen välille kehittyä syvempiäkin tunteita, ja luvassa on aivan mahdottoman kaunis romanssi!

Söpö on ehdottomasti yksi sanoista, joilla kuvailisin tätä animea. Tarina ei kuitenkaan yllättäen mennyt ainakaan omaan makuuni kliseisyyden puolelle, vaan se onnistuu pitämään menonsa freesinä. Lisäksi tarina jollain ihmeellisellä tavalla imaisee mukaansa aivan täysin, ja siinä pysyykin tiukasti mukana. Ahmin 11 jaksoa nopeasti, ja tuntui tuskalliselta odottaa viimeisen 12. jakson ilmestymistä. Hahmojen välinen orastava romanssi saa helposti katsojankin vatsaan kutkuttavan tunteen aikaan! Pelkkää söpöilyä tämä anime ei kuitenkaan ole, vaan se osaa myös olla syvällinen, kun se avaa päähahmojaan tehden niistä monipuoliset. Yuki on hahmona todella ihastuttava ja sympaattinen, eikä katsojana voi olla pitämättä hänestä. Itsuomi vaikuttaa aluksi hieman mysteeriseltä, mutta kuoren alta paljastuu myös hyvin sympaattinen ja helposti pidettävä hahmo.


Ainoastaan Oushi-niminen hahmo jätti minulle hieman ristiriitaiset fiilikset. Hän on myös kiinnostunut Yukista, ja joutuukin mustasukkaisuuden valtaan huomatessaan ihastuksensa kohteen olevan Itsuomin pauloissa. Oushin mustasukkaisuuden vielä ymmärtää, mutta hänen käyttäytymisensä Yukia kohtaan ei välillä ollut mielestäni kovin mukavaa katseltavaa. Hahmo saa onneksi edes pientä kehitystä sarjassa, vaikka hieman toivomisen varaa se vielä jätti. Pidin kuitenkin ehdottomasti siitä, kuinka kypsästi Itsuomi suhtautui Oushin tunteisiin Yukia kohtaan. Hahmosta olisi voitu tehdä tylymminkin asiaan suhtautuva. Sivuhahmoista myös Emma saattaa tuntua turhauttavalta muutamaan otteeseen, mutta onneksi kyseinen asia ratkeaa lopussa.

A Sign of Affection on tiivistettynä mielestäni eräitä kauneimpia romanttisia animeita! Sen päähahmot ovat erinomaisesti luodut, tarina on kutkuttava ja yllättävänkin syvällinen, ja se jättää janoavan tunteen saada nähdä lisää. Todellakin toivon, että tälle tehtäisiin toinenkin kausi. Voisi myös ehkä yrittää etsiskellä käsiinsä mangan, johon tämä perustuu. Suosittelen tätä animea kaikille romantiikannälkäisille katsojille!Kuvat: www.imdb.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti